Bioloģiski miežu putraimi
No 0.55€
Mieži ir lielisks šķiedrvielu avots – tie satur daudz šķiedrvielu, kas palīdz uzturēt veselīgu gremošanas sistēmas darbību. Pateicoties augstajam šķiedrvielu un ogļhidrātu saturam, ēdieni no miežu putraimiem sniedz ilgstošu sāta sajūtu. Tāpēc tie ir īpaši ieteicami cilvēkiem ar liekā svara tendenci vai tiem, kas vēlas regulēt savu ķermeņa svaru.
Miežu putraimiem ir maiga, dabiska garša, un tie ir ļoti daudzpusīgi – tos var izmantot gan saldās, gan sāļās putrās, pievienot salātiem vai zupām, piemēram, sēņu krēmzupai, piešķirot krēmīgu tekstūru.
Pagatavošanas veids:
Noskalojiet putraimus aukstā ūdenī.
Uzvāriet ūdeni (vai buljonu).
Pievienojiet putraimus un samaziniet karstumu.
Vāriet uz lēnas uguns apmēram 30–40 minūtes, līdz putraimi mīksti un absorbējuši šķidrumu.
Gatavojot spiediena katlā, vārīšanas laiks saīsinās līdz 15–20 minūtēm.
Ja nepieciešams, pievienojiet papildu ūdeni vārīšanas laikā.
Šie proporciju un laika ieteikumi var atšķirties atkarībā no vēlamās konsistences (šķidrāka vai biezāka putra) un putraimu veida (rupjāki vai smalkāki).
100% bioloģiski miežu putraimi
Enerģētiskā vērtība 350 kcal/1484 kJ
Tauki 1,5 g
- no kuriem piesātinātās taukskābes 0,4 g
Ogļhidrāti 72,7 g
- no kuriem cukuri 2,0 g
Olbaltumvielas 11,3 g
Sāls 0,0 g
Uzglabāt sausā, vēsā un labi vēdināmā vietā.