Bioloģiskas Borlotti pupiņas

No 1.20

100 g
12.00/kg
1.20
200 g
10.50/kg
2.10
300 g
10.00/kg
3.00
400 g
9.75/kg
3.90
500 g
9.00/kg
4.50
1 kg
9.00/kg
9.00
25 kg
7.65/kg
191.25
Izcelsmes valsts: ne ES

Ieteicams līdz: 2026 06 15

Apraksts

Borlotti pupiņas, zināmas arī kā dzērveņu pupiņas (cranberry beans), ir cēlušās no Dienvidamerikas, īpaši no Brazīlijas un Kolumbijas reģioniem. Uz Eiropu tās tika atvestas koloniālajā laikmetā un kļuva īpaši populāras Itālijā, kur tās bieži dēvē par fagioli borlotti. Itāļu virtuvē šīs pupiņas tiek plaši izmantotas zupās, sautējumos un makaronu ēdienos.

Borlotti pupiņām ir maiga, nedaudz riekstaina garša un miltaini-krēmīga tekstūra, tāpēc tās lieliski piemērotas dažādiem uztura veidiem un ir universāli pielietojamas virtuvē.

Pagatavošana:
Pupiņas iemērciet ūdenī uz nakti, pēc tam noskalojiet zem tekoša ūdens. Vāriet 1 tasi pupiņu ar aptuveni 3 tasēm ūdens apmēram 1 stundu (vai pēc vajadzības) uz nelielas uguns. Beigās pievienojiet sāli.

Lietošana:

  • Zupas un sautējumi – īpaši iecienītas pasta e fagioli un dārzeņu sautējumos.

  • Salāti – vārītas borlotti pupiņas lieliski der gan siltajiem, gan aukstajiem salātiem.

  • Smēriņi un piedevas – no tām var pagatavot pupiņu biezeni vai izmantot kā piedevu gaļas vai dārzeņu ēdieniem.

  • Makaronu ēdieni – bieži pievieno makaroniem ar tomātu vai dārzeņu mērcēm.

  • Lieliski sader ar kukurūzas un rīsu ēdieniem.

PIEZĪME: Šī informācija nav uzskatāma par medicīnisku vai citāda veida veselības jautājumu risināšanas ieteikumu. Aicinām pieņemt ar personīgo veselību saistītus lēmumus, ņemot vērā dažādus informācijas avotus un izvērtējot tos individuāli.

Sastāvdaļas

Barlotti (Pinto) pupiņas (Phaseolus vulgaris)* (*no sertificētas bioloģiskās lauksaimniecības)

Uzturvērtība

Uzturvērtība (100 g)
Enerģētiskā vērtība 1322 kJ / 316 kcal
Tauki 1,2 g
- no kuriem piesātinātās taukskābes 0,2 g
Ogļhidrāti 47,1 g
- no kuriem cukuri 2,1 g
Šķiedrvielas 15,5 g
Olbaltumvielas 21,4 g
Sāls 0,030 g

Uzglabāšanas apstākļi

Uzglabāt vēsā, sausā vietā.