Bioloģisks liofilizēts Acerola (Malpighia) pulveris
No 6.80€
Acerola (Malpighia), pazīstama arī kā Barbadosas ķirsis, ir oga, kas izcēlusies Centrālamerikā un Dienvidamerikā. Tā pieder pie Malpighiaceae augu dzimtas un aug uz kokiem, kas var sasniegt līdz 4,5 metru augstumu. Koki ir ar plaši izplestiem zariem un mūžzaļām, ovālām lapām. Mazie rozā-baltie ziedi pārvēršas sarkani oranžos vai spilgti sarkanos, sulīgos augļos, kuri ir apaļi vai nedaudz saplacināti. Sēklas ir ar trim trīsstūrveida daļām un viļņveidīgiem spārniņiem.
Malpighia glabra šķirnes acerola ir īpaši bagāta ar C vitamīnu, tāpēc tai ir skābena garša, kas padara to ideāli piemērotu produktiem, kuriem nepieciešams augsts C vitamīna saturs. Acerola ir arī bagāta ar vitamīniem un minerālvielām – kalciju, kāliju un dzelzi.
Pārtikā izmantojamā acerolas daļa ir auglis (botāniski – oga), kas Eiropā ir atļauts tirdzniecībai kā auglis. Acerolas parasti novāc, kamēr tās vēl ir zaļganas, jo tad tajās ir visaugstākais C vitamīna līmenis – tas var būt pat divreiz augstāks nekā nogatavojušos augļu. Augļi ļoti ātri bojājas pēc novākšanas – kļūst gandrīz nepiemēroti lietošanai jau pēc 3–5 dienām. Tādēļ acerola tiek liofilizēta (žāvēta saldēšanas procesā), lai saglabātu maksimāli daudz uzturvielu.
Liofilizēts acerolas pulveris ir no Brazīlijas – vienas no pasaules lielākajām acerolas ražotājvalstīm
Sertificēts saskaņā ar Eiropas Savienības bioloģiskās lauksaimniecības regulu (ES) 2018/848 un Lielbritānijas bioloģiskajiem standartiem,
ko apstiprinājusi Soil Association, ar kodu GB-ORG-05.
Lietošana
Gatavs lietošanai kā pārtikas produkts vai kā sastāvdaļa ēdienu pagatavošanai.
Ieteicamā dienas deva: 3–5 g dienā.
Lietošanas veidi:
-
Sajaukt acerolas pulveri ar ūdeni un dzert kā atsvaidzinošu dzērienu;
-
Pievienot kokteiļiem, smūtijiem vai sulām;
-
Izmantot desertos – saldējumos, kūkās vai augļu salātos;
-
Sajaukt ar jogurtu, putrām vai granolu;
-
Izmantot cepumos vai mērcēs kā sastāvdaļu.
Acerola ir dabisks un barojošs auglis, taču tās īpaši augstais C vitamīna daudzums var dažiem cilvēkiem radīt vieglus gremošanas traucējumus, īpaši lietojot lielākos daudzumos. Retos gadījumos var rasties alerģiskas reakcijas. Ja jums ir veselības problēmas vai lietojat medikamentus – esiet piesardzīgi.
PIEZĪME: Šī informācija nav uzskatāma par medicīnisku ieteikumu vai veselības problēmu risinājumu. Lūdzu, pieņemiet ar veselību saistītus lēmumus, izvērtējot dažādus informācijas avotus individuāli.
100 % bioloģiski audzēts un saldēts acerolas biezenis
Uzturvielas | 100 g | 5 g | %RM\* (100g) | %RM\* (5 g)
Enerģētiskā vērtība 1371 kJ / 324 kcal | 69 kJ / 16 kcal | – | –
Tauki 0.4 g | 0 g | – | –
– no kuriem piesātinātie tauki 0.2 g | 0 g | – | –
– no kuriem mononepiesātinātie tauki 0.1 g | 0 g | – | –
– no kuriem polinepiesātinātie tauki 0.1 g | 0 g | – | –
Ogļhidrāti 67 g | 3.4 g | – | –
– no kuriem cukuri 19 g | 1.0 g | – | –
Šķiedrvielas 8.8 g | 0.4 g | – | –
Olbaltumvielas 8.3 g | 0 g | – | –
Sāls 0.34 g | 0.02 g | – | –
C vitamīns 12068 mg | 603 mg | 15085% | 754%
Kālijs 1906 mg | 95 mg | 95% | 5%
Kalcijs 86 mg | 4 mg | 11% | 1%
Dzelzs 3.4 mg | 0.2 mg | 24% | 1%
* %IR – Ieteicamā dienas deva pieaugušajiem.
Uzglabāt sausā, vēsā vietā cieši noslēgtā traukā.